Az okostelefonok, mobilalkalmazások és a közösségi média világában a megértés fontossága, a digitális mindennapokban való magabiztos, határozott érvényesülés jelentősége vitathatatlan. Akárcsak az idegen nyelvek elsajátítására, erre a tudásra is igaz, hogy minél fiatalabb korban szerzi meg az ember, annál inkább válik természetessé.

Mit tanítunk?

A KIDKOD diákjai az alapvető számítástudományi és matematikai gondolkodásmódot, ezek jellemző logikai felépítését, a ciklusok, változók, elágazások sajátosságait tanulják meg alkalmazások, játékok segítségével, akár még az írás-olvasás megtanulása előtt, óvodás korban.

Mindez számtalan sikerélményt rejt magában. Fejlődik a gyerekek kreatív gondolkodása, megtanulják, hogy egy problémára többféle jó megoldás is születhet, megismerkednek az új ötletekkel való szabad, játékos kísérletezéssel, új önkifejezési eszközt sajátítanak el. Számítógépes programok, interaktív történetek, animációk, és játékok formájában valósíthatják meg különféle ötleteiket, melyeket később akár tovább is fejleszthetnek és megoszthatnak barátaikkal is.

A KIDKOD diákjainak a kész végeredmény sikerélménye mellett számos tapasztalatban van részük: megtanulnak kitartóan dolgozni egy-egy problémán, türelmesen hozzáállni különféle feladatokhoz, hiszen a végén mindig kiderül, hogy nagyon is megéri!

Miért fontos ez a tudás?

Ma Magyarországon minden egyes programozóra tíz állásajánlat vár. A KIDKOD célja a kreatív kód-alapú logikai gondolkodás megismertetése, melynek segítségével a gyerekek a technológiai gondolkodás logikájával felvéretezve a legnagyobb természetességgel tájékozódnak a későbbiekben a digitális kultúra világában.

Kedvet csinálunk a gyerkek számára a kódokkal való szabad kísérletezéshez, megmutatjuk, mennyi lehetőséget és milyen izgalmas távlatokat rejt a programozás világa, és milyen könnyedén megszelidíthető a technológia. És ki tudja, akár életre szóló barátsággá is alakulhat ez az ismerkedés!

Csoportok, megelőző ismeretek

2016 februárjában három korosztálynak indítunk csoportokat: óvodás, alsó- és felsőtagozatos gyerekek számára. A kurzusokon való részvételhez semmiféle előképzettség nem szükséges.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Jelentkezés

JELENTKEZÉS NYÍLT NAPRA

Látogasson el hozzánk, nézze meg hogyan tanítunk, találkozzon velünk!

OVISOKNAK ÉS ELSŐSÖKNEK

45 perces foglalkozások nagycsoportos ovisoknak és elsős általános iskolásoknak.

ALSÓSOKNAK

90 perces foglalkozások az általános iskola 2., 3. és 4. osztályába járó gyerekeknek.

FELSŐSÖKNEK

90 perces foglalkozások az általános iskola 5., 6., 7. és 8. osztályába járó gyerekeknek.